اگر از گیاهان اپارتمانی نگهداری می کنید و نگران این هستید که با شروع فصل گرما گیاهان شما در نتیجه ی گرمای شدید دچار زردی و خشکی شوند، در این وبلاگ با ما همراه باشید تا شما را با 10 روش تأمین رطوبت گیاهان آپارتمانی اشنا کنیم؛ روش هایی که علاوه بر نجات گیاهان از خشکی، صرفه مالی نیز برای شما دارند و نیاز به صرف هزینه گزاف ندارند.
اگر بخواهیم درباره رطوبت مورد نیاز گونه های مختلف گیاهی با شما صحبت کنیم، باید بگوییم که گیاهانی مانند فیکوس، فرن، زیتون، آلوئه ورا و سیکاس نیاز به رطوبت متوسط دارند، در حالی که گیاهانی مانند فیکوس گینسنگ، فیکوس بنجامینا و دراکنا نیاز به رطوبت بالاتری دارند. به طور کلی گیاهان اپارتمانی در بازه ی رطوبتی 20 الی 30 درصد می توانند از رشد خوبی برخوردار باشند، اما شایان ذکر است که بگوییم برخی از گیاهان مانند باباآدم به رطوبت بالا حدود 60 تا 80 درصد نیاز دارد. برای اشنایی با روش های تامین رطوبت گیاه با راوی کالا همراه باشید.
برای تأمین رطوبت گیاهان آپارتمانی روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از این روش های اقتصادی خواهیم پرداخت:
قرارگیری ظرف آب در نزدیکی گلها و گیاهان می تواند با تبخیر اب داخل ظرف، به تأمین رطوبت گیاهان آپارتمانی کمک کند.
برای گیاهان خاصی مانند فیکوس یا زیتون، میتوانید از خاکهای خاصی استفاده کنید که به خوبی رطوبت را نگه میدارند.
ابیاری منظم گیاه می تواند به حفظ و افزایش رطوبت خاک کمک کند. از ابیاری بیش از اندازه گیاهان خودداری کنید، زیرا می تواند باعث ابتلای گیاه به هزارپا شود.
می توان با پر اب کردن زیرگلدانی گیاه، از حفظ رطوبت خاک در تمام طول شبانه روز اطمینان حاصل کرد.
افزایش رطوبت با اسپری کردن اب یکی دیگر از روش های تأمین رطوبت گیاهان آپارتمانی می باشد؛ به گیاهان خود در فاصله 30 الی 40 سانتی متری اب اسپری کنید تا خیس نشوند و رطوبت انها نیز حفظ شود.
قرارگیری گیاهان نزیدک هم می توان باعث تبادل رطوبت بین انها شود و رطوبتشان افزایش یابد.
تراریوم روشی است که طی ان با قرارگیری گیاهان در شیشه تراریوم، رطوبت توسط دیواره های شیشه نگهداری می شود و تهویه کمتری نسبت به هوای ازاد دارد.
ساخت جزیره به این صورت است که باید گلدان را روی سنگریزه هایی که از قبل درون ظرفی بزرگتر ریخته و کمی اب داخل سنگها ریختید قرار دهید؛ اب از طریق تبخیر می تواند به رطوبت تبدیل شده و محیط اطراف گیاه را مرطوب کند.
روش دو گلدان به این صورت است که گلدانی که گیاه درون ان قرار دارد را درون گلدان بزرگتر دیگری قرار دهید و میان این دو را پر از خزه های مرطوب کنید؛ با این روش می توانید خاک گلدان را مرطوب نمایید.
دستگاه رطوبت ساز یکی دیگر از روش های تأمین رطوبت گیاهان آپارتمانی است که عملکرد سریعتر و مطمئن تری نسبت به دیگر روش ها دارد. استفاده از دستگاه رطوبت ساز التراسونیک می تواند گیاهان را به صورت کامل و در کوتاه ترین زمان ممکن مرطوب کند.