بررسی شرایط دما و رطوبتی انواع قارچ ها و نحوه تامین آن به این دلیل اهمیت دارد که قارچ محصولی است با حساسیت بالا نسبت به دما، رطوبت و میزان پاکیزگی محیط. همچنین میزان دما و رطوبت برای انواع مختلفی از قارچ ها متفاوت است و باید طبق استاندارد خاصی تنظیم شود. در این وبلاگ قصد داریم به بررسی شرایط محیطی مناسب برای پرورش انواع قارچ خوراکی مانند قارچ دکمه ای، قارچ صدفی و قارچ گانودرما بپردازیم.
شرایط محیطی حائز اهمیت در سالن پرورش قارچ
• دما
• رطوبت
• نور
• تهویه
• ضدعفونی محیط
دما
بسیاری از پرورش دهندگان قارچ معتقدند که دما تاثیر بسزایی در درصد برداشت محصول داشته و عامل تعیین کننده سرنوشت محصولات می باشد؛ دماهای بسیار بالا یا پایین میتوانند رشد قارچ را متوقف کنند یا به طور کلی آن را آسیب بزنند.
رطوبت
رطوبت در پرورش قارچ یکی دیگر از عوامل مهم به منظور تامین اب مورد نیاز قارچ از طریق هوا می باشد؛ اکثر قارچ ها باید برای رشد و تکامل در رطوبت 80 الی 95 درصد نگهداری شوند. اما برخی از گونه های قارچی مانند قارچ صدفی نیز وجود دارند که رطوبت 60 درصدی برای انها کفایت می کند.
ممکن است مفید باشد: رطوبت ساز
نور
میزان نور مورد نیاز در پرورش انواع قارچ متفاوت می باشد؛ برای مثال قارچ دکمه ای باید در فضای کاملا تاریک قرار گیرد، اما قارچ صدفی، شیمجی، شیاتکه باید در نور کامل پرورش یابند.
تهویه
سیستم تهویه در سالن پرورش قارچ می تواند به جریان و عبور هوا به طور یکسان در تمام نقاط کمک کند و از کپک زدن محصولات در نتیجه ی دما و رطوبت نامناسب جلوگیری کند.
مشاهده محصول: رطوبت ساز صنعتی التراسونیک مه اوران 100 مترمکعب مدل 1300
ضدعفونی محیط
به طور کلی پرورش قارچ شغلی است که باید تحت تدابیر ضدعفونی شدید انجام شود، زیرا می تواند از رشد بسیاری از میکروارگانیسمهای الوده کننده و ناخواسته در پرورش قارچ جلوگیری کند و از ابتلای محصولات به بیماری های مختلف پیشگیری نماید. ابتلای قارچ به بیماری به معنای از دست رفتن کیفیت و همچنین از بین رفتن محصول می باشد که خسارت های مالی شدید را به همراه دارد. برای اطلاع از روش اصولی ضدعفونی سالن پرورش قارچ و ضد عفونی کننده های مناسب کلیک کنید.
میزان رطوبت مورد نیاز برای پرورش انواع قارچ
میزان دما و رطوبت مورد نیاز برای پرورش قارچ دکمه ای
دمای مناسب برای پرورش قارچ دکمه بین 10 و 30 درجه سانتی گراد می باشد. لازم به ذکر است که دمای بالاتر از 30 درجه می تواند منجر به مرگ میسلیوم ها (رشته های نازک و سفید رنگی که در اینده تبدیل به قارچ خواهند شد. رطوبت مورد نیاز برای پرورش قارچ نهایتا 75 درصد باید باشد.
میزان دما و رطوبت مورد نیاز برای پرورش قارچ صدفی
برای پرورش قارچ صدفی باید دما را بین 20 الی 30 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید و رطوبت را در محدوده ی 70 درصد برای بستر کشت و 80 درصد برای هوا نگه دارید.
میزان دما و رطوبت مورد نیاز برای پرورش قارچ گانودرما
میزان دمای مطلوب برای پرورش قارچ گانودرما 28 تا 35 درجه سانتی گراد بوده و رطوبت مورد نیاز ان باید بیش از 85 درصد باشد.
روش های تامین رطوبت برای سالن پرورش قارچ
استفاده از دستگاه رطوبت ساز یکی از مطمئن ترین و سریع ترین راه ها برای تامین و کنترل میزان رطوبت محیط پرورش قارچ می باشد. دو نوع دستگاه برای استفاده از سالن پرورش قارچ وجود دارد که در ادامه به بررسی جزئی مشخصات و عملکرد انها خواهیم پرداخت.
رطوبت ساز پروانه ای
دارای یک دیسک پروانه ای به منظور پرتاب اب به بیرون می باشد. صدای تقریبا زیادی دارد و رطوبت تولیدی در ان به دلیل قطرات بزرگ، ایجاد شبنم کرده و محیط را خیس می کند.
رطوبت ساز التراسونیک
رطوبت ساز التراسونیک صدای کمتری دارد و رطوبت تولید در ان کاملا سبک بوده که این مسئله از لحاظ خیس نکردن محیط بسیار حائز اهمیت است.
در این وبلاگ از مه اوران دانستیم که دما و رطوبت در سالن پرورش قارچ چگونه می تواند تاثیرگذار باشد و همچنین دما و رطوبت مورد نیاز برای انواع قارچ باید در چه محدوده ای باشد. در پایان روش های تامین رطوبت برای سالن پرورش قارچ را شرح دادیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سفارش و خرید دستگاه رطوبت ساز می توانید با شماره 09350694404 تماس حاصل نمایید.